Torf
Torf, göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.
Mil
Yapısı itibariyle su tutma özelliği vardır fakat kilde olduğu gibi kohezyon özelliği göstermezler. İçindeki su miktarına bağlı olarak akışkanlık kazanırlar.
Karışım Toprak
Toprağın verimini arttırmak amacıyla toprağa verilen maddeler gübre, bu olaya gübreleme denir. Gübre, bitkinin gelişmesine ve kalitesine önemli katkı sağlar.
BİTKİSEL HARÇ HAZIRLAMA
Bitki için iyi bir yetiştirme ortamı hazırlanması son derece önemlidir. Bitki bu ortamdan ihtiyacı olan suyu ve besin maddelerini kolaylıklı ve optimum düzeyde alabilmelidir. Ortamın fiziksel ve kimyasal yapısı köklenmeye büyük ölçüde etki yapar. İyi ve kaliteli bir yetiştirme ortamı bitki kalitesini yükseltir. Harç hazırlanırken, karışımı oluşturacak toprak, torf, mil, gübre gibi materyaller genellikle belirli